Brygg reis deg!!

Da er vi endelig i gang!

Vi har investert i Beer Brew 60, som er en bryggekjele med silbunn og et totalvolum på 60 liter. Dette, sammen med basisutstyr som gjæringskar, spiralkjøler, diverse målebeger, flasker, korkpåsetter, rengjøringsmiddel +++, gjør at vi har det nødvendige utstyret for å brygge vårt første øl.

Første bryggedag var lørdag 10. januar 2015 i en kjeller på hemmelig adresse et sted på Langhus. Vi var 4 spente karer uten erfaring, men med veldig mye pågangsmot og iver, som skulle en frisk og leskende witbier.

Det var veldig lærerikt, og vi notert flittig hva vi gjorde og hvor vi så forbedringspotensiale. Siden vi ikke hadde gjort dette tidligere, fant vi ut at det var greit å starte med et ferdig oppmålt sett av malt, humle, gjær og diverse smakstilsetninger.

Søndag 25. januar var det klart for å tappe ølet over på flasker, etter en liten smaksprøve. Vi var veldig fornøyd med resultatet så langt, og når jobben var gjort satt vi igjen med 79 halvlitersflasker av vårt første brygg:
#1 Hoppy Witbier

Nå skal ølet stå og godgjøre seg i 2-3 uker før vi spretter den første korken.

Skål!

flasking #1

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s