Knekkebrød med korn fra ølbrygging

wpid-20150503_131612.jpg

Over: Knekkebrød og mesk.

Etter siste brygging, tok undertegnede med seg noe av mesken (restene av det maltede kornet som er brukt til brygging) for å bruke det til baking.
Allerede i dag har fruen i huset testet det i sine hjemmelagde knekkebrød, og resultatet ble sprøtt, luftig og veldig godt.


For de som ønsker å prøve dette selv er det bare å gi beskjed før vi brygger neste gang, så kan vi holde av litt mesk etter bruk. Eller hvis dere kjenner noen andre som driver med hjemmebrygging. Oppskriften vi har brukt finner dere nederst på denne siden.

wpid-20150503_131532.jpg
Over: Mesk fra brygg #3. Her er det mye fiber. 100% bygg.

Oppskrift på Lene sine hjemmelagde knekkebrød:

Ingredisenser:
6,5 dl mesk (maltet korn fra bryging)
1/2 ts salt
2 ss fiberhusk
1 dl solsikkekjerner
1 dl sesamfrø + litt til pynt
ca 2-3 dl vann (røren skal henge sammen , men ikke være klissete)

Fremgangsmåte:
Sett stekeovnen på 160°C varmluft.
Bland alle ingrediensene i en bolle og spe med vann til røren har riktig konsistens.
Hell røren utover et bakebrett med bakepapir, og trykk den ut med fingrene til den har en tykkelse på ca 5 mm.
Strø så over litt sesamfrø til pynt.

Stek knekkebrødene midt i stekeovnen i 10 minutter.
Ta de ut og bruk et pizzahjul til å rute opp stykker.
Sett knekkebrødene tilbake i stekeovnen og stek videre i 1 time, lukk opp ovnsdøren jevnlig for å slippe ut damp.

Ta ut knekkebrødene og knekk stykke fra hverandre, legg de på rist og stek videre i 15 minutter. Knekkebrødene skal bli sprø, men ikke brent.
Avkjøles på rist.

NB! Andre frø og kjerner kan også brukes.

wpid-wp-1430655719323.jpeg
Over: Sprøe og luftige knekkebrød.

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s