Brygging #6 – Juleøl nr. 2

De fleste barn ønsker seg mer enn en gave til jul, slik er det med de store «barna» også, derfor bestemte vi oss for å brygge enda et juleøl.
Denne gangen var det storebror Solheim som fikk æren av å prøve seg som bryggerimester, så da ble det til at han snekret sammen en oppskrift ut i fra hans ideer og smaksløker.

Apropos snekring, fredag før brygging ble det gjennomført utbedringer i bryggerikjelleren. En ny multifunksjonsbenk i flere nivåer ble tilpasset og montert, og innviet med en øl. Denne utbedringen vil forhåpentligvis føre til enda bedre forhold for brygging og lagring av utstyr.

Juleølen som ble brygget lørdag vil etter all sannsynlighet bli sterkere og kraftigere enn den første vi brygget. Det gikk med 16,5 kg malt fordelt på 6 forskjellige varianter, dette er ny rekord for vårt lille andelsbryggeri.

Vi puttet også denne gangen asorterte krydderier oppi gryta, for å få frem juleølfølelsen.

I mellom slagene ble det også tid til å flaske det første juleølet (Stalheim Jul). Dette hadde stått til gjæring i 3 uker, og etter en liten smaksprøve kunne vi konkludere med at det har potensiale til å bli veldig bra.

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s