Brygg #8 – Humlesup

Etikett #8Siden det har vært mye armer og ben for flere av bryggerne den siste tiden blir dette en oppsummering for brygg #8.

Bryggedagen var  i slutten av februar, og flasking ble gjennomført i midten av mars. Nå har vi allerede kommet over halvveis i april og etikketter er neste oppgave.

Planen denne gangen var å brygge en dobbel IPA, det vil si en IPA med mye humle og relativt høy alkoholprosent. Dobbel IPA blir også kalt Imperial IPA.
Da forrige brygg ikke ble helt som forventet, skulle vi i hvert fall ikke gå i den samme fellen denne gangen, så vi doblet rett og slett mengden med humle.

Vi liker å tørrhumle, og denne gangen gjorde vi det med 150 gram Amarillo, som ble tilsatte etter ca 4-5 dager i gjæringsprosessen. Nesten gagn skal vi drøye med tørrhumling til 1-2 dager før flasking.


For første gang hadde vi med oss Anders K, og som alle førstegangsbryggere måtte også han begynne i oppvasken 🙂
Men han gikk løs på jobben med mye iver og høyt tempo.

wp-1456913018554.jpg
Anders var så ivrig i tjenesten at det var vanskelig å få tatt et klart bilde av han.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Med ett års erfaring på baken merker vi at vi begynner å få god kontroll på prosessene og resultatene blir mer og mer nøyaktige, så nå er det kanskje klart for prøve ut nye teknikker fremover. Men vi skal også prøve å gjenskape en av våre egne favoritter, Simarillion

Det er mye spennende som skjer på hjemmebryggefronten. Sist lørdag deltok vi på Langhus Hjemmebrygg Battle 2016, et lokalt arrangement for hjemmebryggere arrangert av Salamanderøl .

Det var mye godt øl og meget god stemning. Det var totalt 7 bryggelag, som alle stilte med øl i 3 klasser (lys, mørk og åpen). Vi stilte med Vogon Poetry, Himmelens Porter og Humlesup.

Det ble ikke premie på oss denne gangen, men det bekymrer oss over hodet ikke, vi var med for å smake, utveksle erfaringer og ha det gøy.

wp-1461308092327.jpg
Alle deltakerne i Langhus Hjemmebrygg Battle 2016
1604 Langhus øltreff low res + DSC_2648
En glad bryggegjeng fra Skumringen

 

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s