#10 Vårens andre terrassebrygg

wp-1463396486654.jpg
Klart man er glad og fornøyd når man kan brygge øl utendørs.

Noen er mer opptatt av karriere enn andre, sånn er det også hos oss.
Vår gode venn og medbrygger, Anders K, har gått fra oppvask- og ryddegutt til bryggemester på usedvanlig kort tid. Denne helgen var det nettopp han som var sjefen og skulle holde orden på oppskrift, utstyr og mannskap.

I og med at dette skjedde etter Anders sitt eget ønske og initiativ, var selvfølgelig fallhøyden ekstremt stor 🙂
Men vi liker folk som tør å stikke nesegrevet frem og ta sjansen, så vi var veldig spente på hvordan dette ville gå.

Anders hadde bestemt seg for å lage sin egen variant av en belgisk witbier, han ønsket seg noe lett og friskt å leske seg med utover sommeren. Appelsinskall og korianderfrø er ofte brukt i witbier, men Anders ville gjøre en liten vri og appelsinskall ble byttet ut med skall fra lime og sitron.

Noen av ingrediensene.
Noen av ingrediensene.

I likhet med sist helg, var både vær- og føreforhold perfekte for brygging under åpen himmel på terrassen på Skotbu.
Men på et tidspunkt ble vi bekymret for at den nye og uerfarne bryggemesteren hadde mistet motet og gitt opp hele bryggeprosessen, da han plutselig kom susende forbi på husets gressklipper. Men det viste seg at han bare var ute og hentet inspirasjon, han hadde jo sett for seg at dette skal bli et skikkelig gressklipperøl, så da måtte han jo kjenne lukten av nyslått gress. Her overlates altså ingenting til tilfeldighetene.

Bryggerimester på inspirasjonsreise
Bryggemester på inspirasjonsreise
Bryggerimesteren på en av sine utallige kontrollrunder.
Bryggemesteren på en av sine utallige kontrollrunder.

Bryggemesteren har en særdeles viktig oppgave med å ha kontroll på alle prosesser og detaljer under bryggingen.
Men det blir ikke mye til øl hvis man ikke har med et par karer med svulmende muskler, som kan ta seg av det tunge arbeidet 😉

Etter endt brygging ble vørteren tappet på rene kar, tilsatt gjær og satt til gjæring i bryggerikjelleren, hvor dem i skrivende stund står å bobler og koser seg sammen med forrige helgs øl.

Bryggedagen forløp uten noen problemer, så da betyr vel det at bryggemesteren og sjauerne gjorde en god jobb.
Nå er det bare å smøre seg med tålmodighet og glede seg til første smak.

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s