Når julen drikkes inn

20161205_194720.jpg
Et utvalg av juleølen som ble testet .

Vi har opplevd en enorm pågang de seneste dagene, fra øltørste folk som ønsker å vite resultatene fra den store juleøltesten vi gjennomførte på lørdag. Mange er veldig spent på å høre ekspertenes dom.
Vi må dessverre meddele at vi ikke kan være til hjelp med dette, da vi over hode ikke anser oss selv som eksperter, i hvert fall ikke innenfor kategorien objektiv bedømming av øl.

Det ble stablet på beina et panel bestående av 7 godt voksne gutter på +-40 år, med god variasjon i pondus og enda mer varierende hårvekst/tap. Totalt blottet for objektive smaksløker, men med meget sterke individuelle meninger om hva som er et godt juleøl, skred de syv uovervinnelige til verket.
Så hvis det er disse guttene du vil overlate valget til, når det gjelder drikke under årets julehøytid, så skal vi selvfølgelig være såpass rause at vi deler resultatet med dere, våre trofaste følgere.

Etter en lystig kveld med smaking av 24 forskjellige juleøl, akkompagnert av et svulmende utvalg forførende juleretter og et stemningsskapende bakteppe av nøye utvalgt musikk, satt vi igjen med en vinner.

Vi delte de 24 deltakerne inn i 3 klasser; butikkøl, lettere poløl og kraftig poløl.
Tre kriterier ble vektlagt under bedømmingen; Utseende (1/6), lukt (2/6), og smak (3/6). Tallene i parentes er vektingen av de forskjellige kriteriene.
Alle paneldeltakerne ga en karakter mellom 1 og 6 på hvert av de tre kriteriene, og snittet av disse karakterene er det tellende resultatet (altså en karakter mellom 1 og 6). Det skal også nevnes at vi har bedømt med tanke på at det skal være en juleøl.

Butikkøl: 

Lettere poløl:

 

Kraftig poløl:

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s