#11 Kjellerøl fra Stalheim – Oppskrift

#11 Kjellerøl fra Stalheim er vår variant av en kellerbier, for å få litt ekstra friskhet i ølet har vi tilsatt en god dose fersk appelsinskall.
Ølet er upasteurisert og ufiltrert, og bør serveres ved 5-6 grader i egnet glass.
I 1/3 av batchen har vi tilsatt fersken (biter), under sekundær gjæringen.

Ingredienser:
Vann: Skotbu Springvann
Malt: Pilsner malt, flaket mais, Munich Dark malt og Bohemian pilsner malt.
Humle: Perle og Tettnang
Gjær: Bohemian Lager M84

OG: 1056
FG: 1016
IBU: 28 (Tinseth)
ABV: 5,5%

Malt:
63,6 % Pilsner malt (3,5 EBC)
13,6 % Munich Dark malt (25 EBC)
13,6 % Flaket mais (2,6)
13,6% Bohemian Pilsner (4 EBC)

Humle:
1,67 g/l Perle, pellets, 60 min
0,5 g/l Tettnang, pellets, 30 min
0,5 g/l Tettnang, pellets, 10 min

Andre:
1 stk Protafloc, 10 min.
2 ts gjærnæring, 10 min.
2,16 g/l Appelsinskall, 5 min.

Mesking:
66°C, 60 min.

Koking:
60 min.

Gjæring:
12-17°C, 21 dager