#12 Stalheim Jul 2016 – Oppskrift


#5 Stalheim Jul 2016
er var det første brygget på det nye utstyret vårt (Grainfather). Det er alltid noen utfordringer når en brygger på nytt utstyr, så denne ble litt svakere enn forventet. Vi kommer sterkere tilbake neste år.

Ingredienser:
Vann: Langhus Springvann
Malt: Munich II, Pale Crystal, Vienna malt, Abbey malt og Chocolate malt
Humle: Hallertauer Mittelfrüh
Andre: Appelsinskall, vanilje, ingefær
Gjær: UK Dark Ale M03

OG: 1052
FG: 1023
IBU: 17 (Tinseth)
ABV: 3,9% (grunnet dårlig utbytte)

Malt:
60,4% Munich II malt (25 EBC)
17,2% Vienna malt (8 EBC)
8,6% Abbey malt (50 EBC)
8,6% Crystal malt (75 EBC)
5,2% Chocolate Rye malt (850 EBC)

Humle:
1,16 g/l Hallertauer Mittelfrüh, pellets, 60 min.
0,5 g/l Hallertauer Mittelfrüh, pellets, 10 min.

Andre:
Protafloc, 10 min.
1 ts Gjærnæring, 10 min.
1,33 g/l Tørket appelsinskall, 10 min.
2 stk Vanilje stang (pr. 30 liter), 10 min
0,57 g/l Fersk ingefær, 10 min

Mesking:
68°C, 60 min.

Koking:
60 min.

Gjæring:
20°C, 21 dager