#13 Thorbjørn 40 år – Oppskrift

#13 Thorbjørn 40 år er en frisk, lettdrikkelig og behagelig pale ale.
Ølet er upasteurisert og ufiltrert, og bør serveres ved 5-6 grader i egnet glass og helst i festlig lag.

Ingredienser:
Vann: Langhus Springvann
Malt: Pale malt, Crisp Cara Gold, pale crystal og hvete malt
Humle: Equinox
Gjær: California AleWLP001

OG: 1051
FG: 1012
IBU: 44 (Tinseth)
ABV: 5,2%

Malt:
61,5 % Pale malt (5 EBC)
23,1 % Hvete malt (3 EBC)
7,7% Crisp Cara Gold (15 EBC)
7,7% Pale Crystal (75 EBC)

Humle:
0,5 g/l Equinox, pellets, 60 min
1 g/l Equinox, pellets, 10 min
1,33 g/l Equinox, pellets, 5 min

Andre:
1 stk Whirlfloc, 15 min.
2 ts Gjærnæring, 10 min.

Mesking:
62°C, 60 min.

Koking:
60 min.

Gjæring:
19°C, 17 dager

 

 

 

Reklamer