#14 Solnedgang – Oppskrift

#14 Solnedgang er vår vri på en belgisk dobbel. Det er tilsatt candisirup for å gi den litt mer karakter. Ølet er upasteurisert og ufiltrert, og bør serveres ved 6-7 grader i egnet glass.

Ingredienser:
Vann: Ås Springvann
Malt: Pilsner malt, Munich malt, flaket hvete og dark crystal malt.
Humle: Hallertauer Hersbrucker og Saaz
Gjær: Abbey IV Ale WLP540

OG: 1066
FG: 1017
IBU: 23 (Tinseth)
ABV: 6,5%

Malt:
62,5 % Pilsner malt (3,9 EBC)
18 % Flaket hvete (3,2 EBC)
11,1 % Munich malt (17,7 EBC)
4,2% Dark Crystal (240 EBC)
)

Humle:
1,67 g/l Hallertauer Hersbrucker, pellets, 60 min
0,83 g/l Saaz, pellets, 15 min

Andre:
10 g/l Candi sirup, dark (542 EBC) 60 min
1 stk Protafloc, 10 min.
2 ts gjærnæring, 10 min.

Mesking:
66°C, 60 min.

Koking:
60 min.

Gjæring:
20°C, 21 dager

 

 

 

Reklamer