#16 Milk a Stout – Oppskrift



#16 Milk a Stout
 er en milk stout med myk og behagelig munnfølelse og delikate toner av sjokolade. Den kan nok lagres en god stund slik at den kan utvikle seg enda mer, men vi er godt fornøyd med den allerede etter 5 ukers lagring. Ølet er upasteurisert og ufiltrert, og nytes best ved 7-8 grader i egnet glass.

Ingredienser:
Vann: Langhus Springvann
Malt: Pale Crystal, Flaket Havre, Roasted Barley, Cara Amber og Chocolate Rye
Humle: East Kent Golding
Gjær: Irish Ale WLP004

OG: 1081
FG: 1028
IBU: 28 (Tinseth)
ABV: 7,1%

Malt:
67,1% Pale malt (5 EBC)
12,2% Flaket Havre (2 EBC)
12,2% Cara Amber malt (70 EBC)
4,9% Chocolate Rye malt (650 EBC)
3,6% Roasted Barley malt (1300 EBC)

Humle:
1,33 g/l East Kent Golding, pellets, 60 min.
1,33 g/l East Kent Golding, pellets, 10 min.

Andre:
Whirlfloc, 15 min.
1 ts Gjærnæring, 15 min.

Mesking:
67°C, 60 min.

Koking:
60 min.

Gjæring:
20°C, 21 dager

Reklamer