#17 Gøy på landet – Oppskrift

#17 Gøy på landet er en amerikansk Pale Ale som er tørrhumlet. Dette er årets festøl til den store festivalhelgen på Stalheim i august, og den er vår første øl som er karbonert på fat.
Ølet er upasteurisert og ufiltrert, og bør serveres ved 5-6 grader i egnet glass.

Ingredienser:
Vann: Skotbu Springvann
Malt: Pale malt, Hvete malt, flaket havre, Crisp cara gold og Victory malt
Humle: Ekuanot
Gjær: California Ale WLP001

OG: 1050
FG: 1011
IBU: 39 (Tinseth)
ABV: 5,2%

Malt:
54,8% Pale malt (5 EBC)
13,7% Hvete malt (3 EBC)
13,7% Flaket havre (2 EBC)
6,8% Crisp cara gold (15 EBC)
6,8% Victory malt (55 EBC)
4,1% Risskall (0 EBC)

Humle:
0,3 g/l Ekuanot, pellets, 60 min
1,3 g/l Ekuanot, pellets, 10 min
1,6 g/l Ekuanot, pellets, 0 min
3,3 g/l Ekuanot, pellets, Tørrhumling etter 4 dager

Andre:
1 stk Protafloc, 15 min.
1 ts Gjærnæring, 15 min.

Mesking:
65°C, 60 min.

Koking:
60 min.

Gjæring:
20°C, 14 dager

 

 

 

Reklamer