#18 Misty Mountain Hop – Oppskrift

#18 Misty Mountain Hop er en IPA av typen New England, og en videreføring av vår #15 Humlejuice. Den er proppfull av humle som byr på deilige tropiske smakstoner. Den er inspirert av, men langt fra noen kopi av, Fatamorgana fra Omnipollo og Amazing Haze fra Stigbergets.
Ølet er upasteurisert og ufiltrert, og bør serveres ved 6-7 grader i egnet glass.

Ingredienser:
Vann: Skotbu Springvann
Malt: Maris Otter, Hvete malt, flaket havre, flaket hvete og Carapils
Humle: Citra og Mosaic
Gjær: California Ale WLP001

OG: 1063
FG: 1013
IBU: 46 (Tinseth)
ABV: 6,7%

Malt:
56,3% Maris Otter Pale malt (5,5 EBC)
18,8% Hvete malt (5 EBC)
12,5% Flaket havre (2 EBC)
6,3% Flaket hvete (3 EBC)
3,8% Risskall (0 EBC)
2,5% Carapils (5 EBC)

Humle:
1,33 g/l Citra, pellets, 60 min
4,2 g/l Citra, pellets, Whirpool 80°C, 30 min
4,2 g/l Mosaic, pellets, Whirpool 80°C, 30 min
4,5 g/l Citra, pellets, Tørrhumling etter 4 dager
4,2 g/l Mosaic, pellets, Tørrhumling etter 4 dager
5 g/l Mosaic, pellets, Tørrhumling etter 10 dager

Andre:
1 ts Gjærnæring, 15 min.
8,3 g/l Dextrose, 10 min.

Mesking:
64°C, 60 min.

Koking:
60 min.

Gjæring:
20°C, 14 dager
5°C, 1 dag, Coldcrash

 

 

 

Reklamer