#4 Hvite Seil – Oppskrift


#4 Hvite Seil
 er en White IPA. Smak og aroma er preget av sitrus, tropisk frukt og appelsin. Ølet er upasteurisert og ufiltrert, og bør serveres ved 5-7 grader i egnet glass. Nytes best til fisk og skalldyr, eller alene som tørsteslukker.

Ingredienser:
Vann: Langhus Springvann
Malt: Pilsner, Pale og Torrified Wheat
Humle: Cascade, Citra og Amarillo
Andre: Appelsinskall og sitrongress
Gjær: Safale US-05

OG: 1050
FG: 1015
IBU: 44 (Tinseth)
ABV: 4,7%
Kalorier pr. 500ml: 237

Malt:
0,5 Kg Risskall (0 EBC)
41,7% Wheat, Torrified (4 EBC)
33,3 % Pilsner malt (3.5 EBC)
25% Pale malt (5 EBC)

Humle:
1,16 g/l Cascade, pellets, 60 min.
0,25 g/l Cascade, pellets, 30 min.
0,50 g/l Citra, pellets, 30 min.
0,25 g/l Cascade, pellets, 2 min.
0,50 g/l Citra, pellets, 2 min.
0,80 g/l Amarillo, pellets, tørrhumling dag 4.

Andre:
Protafloc, 10 min.
0,50 g/l Tørket appelsinskall, 5 min.
0,66 g/l Sitrongress, 5 min
0,33 g/l Koriander frø, 5 min

Mesking:
Protein rast på 50°C, 15 min.
65°C, 60 min.

Koking:
60 min.

Gjæring:
18-20°C, 15 dager

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s