#6 Himmelens Porter – Oppskrift

#6 Himmelens Porter

#6 Himmelens Porter er vårt andre juleøl i 2015. Her vil du finne toner av appelsin, sjokolade, allehånde og kanel. Ølet er upasteurisert og ufiltrert, og bør serveres ved 5-7 grader i egnet glass. Nytes best når du unner deg en liten pause fra julestria.

Ingredienser:
Vann: Langhus Springvann
Malt: Pale, Crystal, Brown, Caramunich, Chocolate Rye og Røykmalt.
Humle: Northern Brewer og East Kent Golding
Andre: Appelsinskall, kanel og allehånde.
Gjær: Burton Ale

OG: 1064
FG: 1022
IBU: 26 (Tinseth)
ABV: 5,9%

Malt:
66,3% Pale malt (5 EBC)
12% Crystal malt (120 EBC)
9% Brown malt (180 EBC)
9% Caramunich malt (150 EBC)
2,4% Chocolate Rye malt (650 EBC)
1,2% Røykmalt (6 EBC)

Humle:
1 g/l Northern Brewer, pellets, 60 min
0,7 g/l East Kent Golding, pellets, 10 min
0,4 g/l East Kent Golding, pellets, 2 min
0,3 g/l Northern Brewer, pellets, 2 min

Andre:
Protafloc, 10 min.
0,50 g/l Tørket appelsinskall, 5 min.
1 stk Kanelstang (pr. 60 liter), 5 min
8 g Allehånde (pr. 60 liter), 15 min

Mesking:
65°C, 60 min.

Koking:
60 min.

Gjæring:
18-20°C, 21 dager