#7 Vogon Poetry – Oppskrift

#7 Vogon Poetry skulle bli vår hyllest til øl med mye humle og kanskje spesielt humle med tropisk preg. I tillegg ble det tilsatt pasjonsfrukt. Var det noe feil med humlen? Var den for gammel? Ikke vet vi, men ølet ble ikke slik vi hadde sett det for oss. Ingen usmak, bare litt mindre smak enn planlagt. Ølet er upasteurisert og ufiltrert, og bør serveres ved 6-7 grader i egnet glass.

Ingredienser:
Vann: Langhus Springvann
Malt: Maris Otter Pale malt, Carahell og Caramalt.
Humle: Galena, Motueka og Kohatu
Andre: Pasjonsfrukt.
Gjær: Safale US-05

OG: 1065
FG: 1012
IBU: 44 (Tinseth)
ABV: 7,2%

Malt:
80% Maris Otter Pale malt (5 EBC)
13,3% Carahell malt (25 EBC)
6,7% Caramalt malt (30 EBC)

Humle:
1 g/l Galena, pellets, 60 min
0,66 g/l Kohatu, pellets, 10 min
0,66 g/l Motueka, pellets, 10 min
0,25 g/l Motueka, pellets, 2 min
1,2 g/l Kohatu, pellets, tørrhumling
0,9 g/l Motueka, pellets, tørrhumling

Andre:
Protafloc, 10 min.
1 ts gjærnæring, 5 min.
6 g/l Pasjonsfrukt, tilsatt etter primærgjæring

Mesking:
65°C, 60 min.

Koking:
60 min.

Gjæring:
18-20°C, 23 dager

 

 

Reklamer