#8 Humlesup – Oppskrift

#8 Humlesup

#8 Humlesup Her mangler det ikke på humle, totalt 500 gram humle fordelt på 4 typer. Ølet er upasteurisert og ufiltrert, og bør serveres ved 6-7 grader i egnet glass.

Ingredienser:
Vann: Langhus Springvann
Malt: Pale malt, Crystal malt og Caramel malt.
Humle: Centennial, Cascade, Challenger og Amarillo
Gjær: Safale US-05

OG: 1068
FG: 1012
IBU: 62 (Tinseth)
ABV: 7,4%

Malt:
87% Pale malt (5 EBC)
6,5% Crystal malt (75 EBC)
6,5% Caramel malt (30 EBC)

Humle:
1,36 g/l Centennial, pellets, 60 min
0,33 g/l Centennial, pellets, 25 min
0,66 g/l Cascade, pellets, 25 min
1,66 g/l Challenger, pellets, 5 min
1 g/l Cascade, pellets, 2 min
0,83 g/l Amarillo, pellets, 2 min
3 g/l Amarillo, pellets, tørrhumling

Andre:
Protafloc, 10 min.
1 ts gjærnæring, 5 min.

Mesking:
65°C, 60 min.

Koking:
60 min.

Gjæring:
18-20°C, 18 dager

 

 

 

Reklamer