#9 Yeastie Boys IPA – Oppskrift

Bilde1

#9 Yeastie Boys IPA – Dette er en amerikanske/belgisk IPA, hvor vi har fordelt vørteren i 3 gjæringskar og brukt 3 forskjellige typer gjær. Dette som et forsøk på å finne ut hva forskjellig gjær gjør med ølet.
Ølet er upasteurisert og ufiltrert, og bør serveres ved 6-7 grader i egnet glass.

Ingredienser:
Vann: Skotbu Springvann
Malt: Pale malt, Pale Crystal malt og Caramel malt.
Humle: Chinook, Simcoe og Citra
Gjær: Mangrove Jack’s M27, Mangrove Jack’s M44 og Safale US-05

OG: 1062
FG: 1005 (M27), 1014 (M44 og US-05)
IBU: 66 (Tinseth)
ABV: 7,5% (M27) 6,4% (M44 og US-05)

Malt:
85,7% Pale malt (5 EBC)
7,1% Pale Crystal malt (75 EBC)
7,1% Caramel malt (30 EBC)

Humle:
1,33 g/l Chinook, pellets, 60 min
0,25 g/l Simcoe, pellets, 30 min
0,25 g/l Citra, pellets, 30 min
0,42 g/l Simcoe, pellets, 5 min
0,42 g/l Citra, pellets, 5 min
0,5 g/l Simcoe, pellets, 0 min
0,5 g/l Citra, pellets, 0 min
0,6 g/l Simcoe, pellets, tørrhumling
0,6 g/l Citra, pellets, tørrhumling

Andre:
Protafloc, 10 min.
2 ts gjærnæring, 10 min.

Mesking:
65°C, 60 min.

Koking:
60 min.

Gjæring:
19-20°C, 18 dager